Türkiye / Almanya Film Festivali, iki ülke sinema sanatı arasında kültürlerarası diyaloğa hizmet eden Almanya çapındaki en önemli fesitval.
Türkiye / Almanya Film Festivali, iki ülke sinema sanatı arasında kültürlerarası diyaloğa hizmet eden Almanya çapındaki en önemli fesitval. Her yıl Türkiye ve Almanyadan uzun metraj, kısa ve belgesel filmlere geniş bir platform sağlayan festival, bu sayede izleyicilere, iki ülke sinemasının güncel örneklerini benzeri olmayan geniş bir yelpazede sunuyor.
Sinema ve televizyon çağımızın öncü medyaları. Belli bir formata sahip oldukları zaman, aralarında okuma alışkınlığı olmayan bir kesim de olmak üzere, geniş yığınlara sesleniyorlar. Sinema filmleri, seyircilerini, yabancı dünyaları ve figürleri tanımaya davet ediyor. Bilinmedik yaşam gerçekliklerini insanların daha da yakınına getirirken, örneğin romanlarda olduğundan daha yoğun bir şekilde çağımızın nabzını ellerinde tutuyor. Bu gerçeklik, filmleri ve festivalleri, değişik kökene sahip insanlar arasındaki toplumsal farklılıkları azaltmaya ve önyargıların karşılıklı olarak kırılmasına hizmet edebilecek önemli toplumsal bir araç haline getiriyor.
Türkiye / Almanya Film Festivali, farklı kökene sahip kültürel topluluklar için, sinemanın sunduğu estetik ve bilgilendirici araçlarla ortak bir tartışma zemini yaratmayı hedefliyor. Her iki ülkenin kültürel alanda faal insanlarına yeni yaklaşımlar sunmayı ve Türkiye ve Almanyadan sinemacılar arasındaki ortak çalışmayı ve değiş tokuşu teşvik etmeyi amaçlıyor.
Film Festivali başarılı çalışmalarından dolayı 1995 yılında Nürnberg Belediyesinin Kültür Teşvik Ödülünü almıştı. 2006 yılında ise Uluslararası Ankara Film Festivalinin Kitle İletişim Ödülüne layık görüldü.
Türkiye ve Almanya sinemalarının en önemli buluşma platformu olan Festival, bu yıl da, hem eğlendiren hem düşündüren hem de bilgilendiren bir program sunuyor sanatseverlere.
Türkiye / Almanya Film Festivali programı üç ana bölümden oluşuyor:
Programın ağırlık noktasını oluşturan Uzun Metraj Film Yarışmasında, uluslararası bir Seçici Kurul, Türkiye ve Almanya yapımı beşer film arasında En İyi Film , En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini dağıtacak. Ayrıca festival izleyicileri tarafından bir Halk Jürisi Ödülü de verilecek. Kısa ve Belgesel Film Yarışmasında En İyi Kısa Film ile En İyi Belgesel Film Ödülleri verilecek. Sinema Dünyaları Bölümünde ise, her iki ülke sinemasını temsil eden yapımlara yer veriliyor.
Bu ödüllerin yanısıra Öngören Demokrasi ve İnsan Hakları Ödülü de festivalde gösterilen filmlerden birine verilecek.
Lesser-Used Languages: Türkçe - Turkish
14. Filmfestival Türkei / Deutschland
Das Filmfestival Türkei / Deutschland ist das deutschlandweit wichtigste Festival für den interkulturellen Dialog zwischen dem deutschen und türkischen Kino.
Das Filmfestival Türkei / Deutschland ist das deutschlandweit wichtigste Festival für den interkulturellen Dialog zwischen dem deutschen und türkischen Kino. Es präsentiert jedes Jahr Spiel-, Kurz- und Dokumentarfilme aus beiden Ländern, die dem Publikum einen einzigartigen Überblick über das aktuelle Filmschaffen in Deutschland und der Türkei bietet.
Film und Fernsehen sind die Leitmedien unserer Zeit. Sie können bei entsprechendem Zuschnitt ein denkbar breites Publikum erreichen, darunter auch leseferne Schichten. Spielfilme laden die ZuschauerInnen dazu ein, sich in fremde Welten und Figuren hineinzuversetzen. Sie bringen unbekannte Lebenswirklichkeiten näher und sind oft näher am Puls der Zeit als beispielsweise Romane. Das macht Filme und Filmfestivals zum bedeutenden gesellschaftlichen Medium, das auch dazu beitragen kann, die soziale Distanz zwischen Menschen verschiedener Herkunft zu mindern und wechselseitige Vorurteile abzubauen.
Das Filmfestival Türkei/Deutschland hat das Ziel, den Kulturgruppen verschiedener Abstammung mit den ästhetischen und informativen Mitteln des Kinos eine gemeinsame Plattform des Diskurses zu schaffen. Es will Kulturvermittlern aus beiden Kulturkreisen neue Anregungen geben und den Austausch und die Zusammenarbeit unter den Filmschaffenden beider Ländern fördern.
Für seine erfolgreiche Arbeit wurde das Festival 1995 mit einem der Kulturpreise der Stadt Nürnberg und 2006 mit dem Medien Preis des internationalen Filmfestivals Ankara ausgezeichnet.
Als die wichtigste gemeinsame Plattform der Kinos aus der Türkei und aus Deutschland bieten wir ein Festivalprogramm an, das unterhält, zum Nachdenken anstößt und informiert.
Das Programm des Filmfestivals Türkei / Deutschland gliedert sich in drei Sektionen
Im Mittelpunkt des Programmes steht der Wettbewerb der Spielfilme, in dem sich fünf Filme aus der Türkei und Deutschland einer internationalen Jury stellen. Ausgelobt werden der Preis für den besten Spielfilm, die beste Darstellerin, den besten Darsteller sowie der Publikumspreis. Der Kurz- und Dokumentarfilmwettbewerb mi den Preisen für den besten Kurzfilm und den besten Dokumentarfilm. Die Filmlandschaften, in denen Filme aus den beiden Ländern vorgestellt werden, die für das jeweilige Kino repräsentativ sind.
Neben den genannten Preisen wird der Öngören-Filmpreis für Menschenrechte und Demokratie an einen Film des Festivals verliehen.
Old Admin control not available waiting new website
in the next days...
Please be patience.
It will be available as soon as possibile, thanks.
De Dieux /\ SuccoAcido